Zdobądź grant 10.000 euro na zmniejszenie zużycia energii w firmie. Złóż wniosek w ostatnim naborze EENergy!
Skorzystaj z dofinansowania w kwocie 10 000 euro i zmniejsz zużycie energii w swojej firmie. Projekt EENergy ma na celu…
Organizatorzy zapraszają na Seminarium pt. „Prawne uwarunkowania społecznej percepcji zdrowej żywności” 5 grudnia 2023r.
Zdrowa żywność przestała być jedynie narzędziem marketingowym i kaprysem nielicznych, stając się istotnym zagadnieniem, które coraz częściej przyciąga uwagę różnych interesariuszy. Jest to kwestia o kluczowym znaczeniu zarówno dla świadomych konsumentów, dbających o własne zdrowie, jak i przedsiębiorców, pragnących sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu na produkty prozdrowotne. Dodatkowo jest to istotny przedmiot zainteresowań organów państwowych, które są zobowiązane do troski o zdrowie publiczne.
Organizowane seminarium skupia się na prawnych aspektach tego, co warunkuje percepcje żywności jako „zdrowa żywność”. To nie tylko okazja do zdobycia wiedzy, ale także szansa na wspólną refleksję nad prawnymi aspektami tematyki zdrowej żywności.
Gościnnie: Podlaska Fundacja Rozwoju Regionalnego prowadząca ośrodek Enterprise Europe Network.
12:20-14:30 – Część wykładowa
11:15-12:00 – Rejestracja uczestników
12:00-12:20 – Otwarcie seminarium i wstęp do części wykładowej | prof. dr hab. Maciej Perkowski, koordynator projektu Społeczna percepcja zdrowej żywności w świetle interdyscyplinarnej pewności naukowej
14:30-15:00 – Dyskusja, podsumowanie i zakończenie obrad
Skorzystaj z dofinansowania w kwocie 10 000 euro i zmniejsz zużycie energii w swojej firmie. Projekt EENergy ma na celu…
Czy Twoja firma lub organizacja dąży do wdrażania zrównoważonych rozwiązań? Chcesz nawiązać współpracę, wymieniać doświadczenia i odkrywać innowacyjne technologie? Dołącz…
Ministerstwo Rozwoju i Technologii uruchomiło ankietę umożliwiającą zadanie pytań dotyczących interpretacji kryteriów Taksonomii UE dla sektorów energetycznego i chemicznego. Zebrane…